Βαρουφάκης κατά Καμμένου: Είχε πει το 2015 να επιστρέψουμε στη δραχμή

Δημοσιεύτηκε

«Η στάση του ήταν ‘αφήστε με εμένα στο υπουργείο Άμυνας και ό,τι πείτε είμαι μαζί σας’».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καμμένος στον ΣΚΑΪ: Σε γνώση του Τσίπρα το Plan B για τα Σκόπια – Υπάλληλος του Σόιμπλε ο Βαρουφάκης, προωθούσε το Grexit

Απάντηση στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος εναντίον του έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω του ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή «Ρουά ματ» με τη Νίκη Λυμπεράκη, χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών «υπάλληλο του Σόιμπλε», λέγοντας, μάλιστα, πως ο Αλέξης Τσίπρας «τον έδιωξε με τις κλωτσιές».

Ο ίδιος ο Βαρουφάκης, πάντως, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, περιέγραψε μια διαφορετική εικόνα, την επίμαχη περίοδο του 2015, όταν ο κίνδυνος του Grexit κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα.

«Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν συνέβησαν αυτά που είπε ο Καμμένος. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός. Ακούγοντάς τον ένιωσα σαν με κατασπαράζει ένα ετοιμοθάνατο πρόβατο. Στις τυχαίες συναντήσεις που είχα τότε μαζί του, μου έλεγε ‘προχώρα, παιδί μου, είμαι μαζί σου’. Φανταστείτε την έκπληξη του Σόιμπλε να ακούει ότι ήμουν υπάλληλός του», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς ποια ήταν τότε η στάση του κ. Καμμένου απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, επισήμανε: «Η στάση του ήταν ‘αφήστε με εμένα στο υπουργείο Άμυνας και ό,τι πείτε είμαι μαζί σας’».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ο κ. Καμμένος είπε τότε «να γυρίσουμε στη δραχμή», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Βεβαίως και το είπε».

πηγή:newpost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ