Βλεφαροπλαστική: Η επέμβαση που αποκαθιστά τη νεανική όψη των ματιών

Δημοσιεύτηκε

¨Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε από τον ειδικό.

Οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν το χρόνο να δουν τον εαυτός τους, τι τους απασχολεί και θα ήθελαν να φτιάξουν. Είδαν επίσης τον εαυτό τους πάρα πολύ στις κάμερες και εντόπισαν ατέλειες οι οποίες μπορεί να μην φαίνονταν στον καθρέφτη. Οι συχνές τηλεδιασκέψεις πυροδότησαν μια αυτο-κριτική αντίδραση σύγκρισης που οδηγεί γυναίκες και άντρες στο να υπάρχει αυξημένη ζήτηση πλαστικών επεμβάσεων τα τελευταία χρόνια.

Η βλεφαροπλαστική

Η κλασική βλεφαροπλαστική στις μέρες μας είναι ελάχιστα επεμβατική και αναίμακτη. Γίνεται με τοπική αναισθησία, σε μία συνεδρία, η επέμβαση διαρκεί περίπου 60-90 λεπτά και δεν απαιτεί νοσηλεία. Κατά τη διάρκειά της, αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα αλλά και το λίπος, όπου χρειάζεται, είτε με εξωτερική τομή (στη σχισμή του βλεφάρου ή κοντά στις κάτω βλεφαρίδες, έτσι ώστε να μην είναι εύκολα εμφανής) ή με εσωτερική τομή από τον επιπεφυκότα. Τα ράμματα είναι τόσο μικρά που θεωρούνται «αόρατα»

Η διαδικασία

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο. Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και την διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας». Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες.

Μετά την επέμβαση

Τα σημεία των τομών εξαφανίζονται προοδευτικά από μια εβδομάδα με ένα μήνα μετά την επέμβαση ενώ ήδη 8 ημέρες από την επέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης και επούλωσης της περιοχής.


Ευχαριστούμε τον  Ζήση Μπουκουβάλα M.D, Ph.D, Πλαστικό Χειρουργό, Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής νοσοκομείου «Metropolitan» www.drboukouvalas.gr

Βίκυ Πασχάλη

πηγή: womantoc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ