Ακάρεα στο πρόσωπο: 7 σημάδια που πρέπει να προσέξετε – Με ποιες παθήσεις συνδέονται – Πως θα τα απομακρύνετε – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

Ακάρεα: Πολλοί άνθρωποι αγνοούν την ύπαρξή τους. Κάποιοι άλλοι φοβούνται να προφέρουν και την ονομασία τους.

Όπως και να έχει, τα ακάρεα υπάρχουν και καλό θα είναι να γνωρίζετε βασικά πράγματα, διότι αποτελούν νυχτερινούς επισκέπτες. Αναλυτικότερα:

Ακάρεα και πρόγονοι:

Αυτά τα ακάρεα συνυπάρχουν μαζί μας από την αρχή της ανθρώπινη εξέλιξης. Αυτά που βρίσκονται στα ανθρώπινα πρόσωπα συνδέονται πραγματικά με τους προγόνους μας. Καθώς εξελιχθήκαμε και μεταναστεύσαμε στη γη, τα ακάρεα έπρεπε επίσης να ταξιδέψουν μαζί μας. Έτσι, εξαιτίας αυτού, οι επιστήμονες μπορούν να μάθουν πού ζούσαν οι πρόγονοί μας ερευνώντας αυτά τα ακάρεα.

Ειδικοί τύποι ακάρεων:

Υπάρχουν 2 τύποι ακάρεων που ζουν στο δέρμα μας και ένας από αυτούς ζει στα πρόσωπά μας. Συνδέονται στενά με τις αράχνες και ζουν στα λιπαρά μέρη του δέρματος αποπνέοντας τα λάδια και τα κύτταρα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι υπάρχουν 2 ακάρεα που ζουν σε 3 τετραγωνικά εκατοστά δέρματος. Τους αρέσει να “σέρνονται” στο σκοτάδι και φαίνεται ότι σταματούν να κινούνται όταν υπάρχει έντονο φως. Και συνήθως, την νύχτα ζευγαρώνουν. Μόλις γίνει αυτό, γεννούν αυγά στους πόρους του δέρματος ή στα θυλάκια των μαλλιών.

Ακάρεα: Ροδόχρος ακμή και ερυθρότητα

Τα ακάρεα που ζουν στα πρόσωπά μας είναι ακίνδυνα. Ωστόσο, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν ο αριθμός αυξηθεί. Τότε θα προκληθεί ροδόχρου ακμή. Η ροδόχρου ακμή, είναι στην ουσία ερυθρότητα σε συγκεκριμένα μέρη του προσώπου. Τα άτομα με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα και δερματικές παθήσεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων. Εάν συμβεί αυτό, ένας γιατρός μπορεί να καθορίσει πόσα ακάρεα υπάρχουν και να συνταγογραφήσει ανάλογα φάρμακα.

Ποια είδη ακάρεων είναι ευεργετικά:

Οι περισσότερες περιπτώσεις ακάρεων δεν προκαλούν συμπτώματα. Ίσως ζούσαν για εβδομάδες στο πρόσωπό σας χωρίς καν να το προσέξετε. Στην πραγματικότητα, σε μικρές ποσότητες, αυτοί οι τύποι ακάρεων μπορούν να είναι ευεργετικοί για το δέρμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αφαιρούν το υπερβολικό νεκρό δέρμα.

Ακάρεα: Σημάδια που οφείλετε να δώσετε προσοχή

Δεδομένου ότι ένας μικρός αριθμός ακάρεων είναι απίθανο να προκαλέσει προβλήματα ή συμπτώματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Ωστόσο, εάν εμφανιστεί αυξημένη εμφάνιση ακάρεων στο πρόσωπό σας, το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσετε είναι η τραχύτητα του δέρματος. Ωστόσο, άλλα συμπτώματα, είναι το αίσθημα καψίματος, η αυξημένη ευαισθησία στο δέρμα, η ερυθρότητα, το φολιδωτό ή η φαγούρα στο δέρμα και το έκζεμα. Όλα αυτά είναι σημάδια αυξημένης εμφάνισης ακάρεων στο πρόσωπο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr/www.giatros-in.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ